Izrada rođendanskih torti – put da zaradite dodatni novac

Rata za stan, računi, potrošačka korpa, sve to u ukupnom zbiru često premašuje mesečni budžet velikog broja domaćinstava u Srbiji. Prema zvaničnim statistikama, za većinu građana samo potrošačka korpa je veća od plate. Nameće se pitanje: kako preživljavamo? Do pre par godina se živelo od 10-og do 25-og, kada je isplata penzija, a danas iz dozvoljenog u nedozvoljeni minus, iz kredita u kredit. Međutim, kako čovek ima urođeni instinkt za preživljavanje, poput životinja, on se u ovakvoj situaciji opredeljuje za još jedan posao, a sve u cilju da na kraju meseca bude na pozitivnoj nuli (bar još koji mesec dok ne poskupi struja). Najčešće ne preostaje ništa drugo nego da se započne neki mikrobiznis ili, ako ništa drugo, bar da se naplaćuje hobi.

torte

Rođendanske torte, odnosno njihova izrada, su hobi velikog dela ženske populacije. Veliki broj žena zna da pravi rođendanske torte i kolače ali ne zna tu svoju sposobnost i kreativnost da naplati. Samo je potrebno da se svoj hobi pretvori u zanimanje ili dodatni posao. Umesto radnog odela, kod kuće je potrebno staviti poslastičarsku kapicu, zavrnuti rukave i baciti se na posao i rođendanske torte vam mogu mesečno doneti između 10 i 15 hiljada dinara.

Rođendanske torte – od hobija do biznisa

Kada svoj hobi pravljenja rođendanskih torti pretvorite u posao, a to ste uradili kada ste počeli da naplaćujete prijateljima, rođacima i komšijama, onda ćete spoznati dobre strane ovog posla. A to je da će potražnja za rođendanskim tortama uvek biti velika,početna ulaganja su mala, za specijalne želje možete naplaćivati različite cene, a svoj dodatni posao radite od kuće. Takođe, kada napravite nekoliko upečatljivih rođendanskih torti, lista klijenata se povećava a isporuka postaje jednostavna i unosna. Tu je i oduševljenje klinaca jer ste im crtanog junaka verodostojno predstavili na rođendanskoj torti. A kada su deca srećna, srećni su i roditelji pa je realno očekivati i neki bakšiš.

Rođendanske torte sa likovima iz crtaća

U poslednje vreme, veoma su popularne rođendanske torte sa fondanom, jer se od njega mogu napraviti najrazličitiji oblici. Najtraženiji su likovi iz crtaća. Pepa prase i Džordž, Maša i medved, Nodi, Pata, Miki i Mini, Hello Kitty, Štrumfovi, Angry birds, zamenili su nekada popularne Nindže kornjače, Duška dugouška, Vitez Koju, Mlatu zamlatu, Peru kojota, Pticu trkačicu, Generalovu radnju čije likove verovatno nećemo više nikada videti na rođendanskim tortama. Međutim, nostalgija nestane kada otvorite knjigu i nađete slatki recept za zaradu.
Ipak, nije sve idealno u poslu pravljenja rođendanskih torti, jer ovaj posao zahteva preciznost i brzinu – fondan se brzo suši pa morate biti spremni da ostanete do duboko u noć kako biste završili započeto. Takođe, tu su i rokovi koji vas stalno pritiskaju, kao i strepnja da mušterija bude zadovoljna rođendanskom tortom, pa je stres neizostavan. Ipak, brzo ćete zaboraviti na te poteškoće kada postanete svesni da je vaš uspešan hobi spas za vaš kućni budžet. Zaboravićete i na umor i preopterećenost redovnim poslom, kada se setite ozarenih i nasmejanih dečjih lica, jer ste im baš vi ulepšali „divan dan“ rođendanskom tortom koju će pamtiti do kraja života.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Solve : *
14 − 8 =