Kako izabrati bend za svadbe?

bend za svadbe

Kada ste poslednji put angažovali bend za svadbe ili bilo šta drugo? Ukoliko niste organizator različitih događaja ili muzički promoter, postoji prilično velika šansa da nikada ranije niste bili odgovorni za unajmljivanje muzičkog benda. Zato se možda upravo sada pitate gde početi i kako izabrati bend koji će biti odgovarajući za Vašu svadbu i koji će plesni podijum  konstantno održavati punim.

Istraživanje ili potraga za bendom za svadbe

Kao prvo, pokušajte da se setite da li ste nekada prisustvovali događaju gde Vam se svideo nastup određenog benda. Ukoliko jeste, na pola puta ste od njegovog angažovanja, budući da imate informacije o kvalitetu benda iz prve ruke.

Obično nema bolje garancije da je određeni bend za svadbe dobar od lične preporuke. Dakle, raspitajte se među prijateljima, rođacima, komšijama ili kolegama da li oni slučajno znaju za kvalitetan bend za svadbe. Međutim, u isto vreme imajte na umu da se muzički ukus razlikuje od osobe do osobe.

U potrazi za bendom za svadbe, internet je definitivno Vaš prijatelj. Pretragom interneta možete naći veliki broj muzičkih bendova, zajedno sa video snimcima njihovih nastupa. Tako ćete i sami moći da se uverite u njihov kvalitet. Pored video snimaka, pogledajte da li su ljudi koji su ih već angažovali ostavili komentare ili recenziju.

Repertoar za veliki dan

Za vreme Vašeg veselja, definitivno je najvažnije da u svemu, pa i u muzici, uživate prvenstveno Vi. Dakle, birajte dominantno onu vrstu muzike u kojoj sami uživate. Naravno, to ne znači da budete loš domaćin i potpuno zanemarite muzički ukus svojih gostiju.

Nije loša ideja da upitate bend za primer repertoara koji obično izvode. Kao prvo, na ovaj način ćete dobiti ideju o vrsti muzike i pesmama koje bend generalno izvodi pre nego što ih angažujete. Kao drugo, ukoliko se na njihobom repertoaru ne nalaze pesme koje jako volite, možete ih upitati da li ih znaju svirati i eventualno ih zamoliti da ih navežbaju i ubace u repertoar. Ukoliko se muzički stil benda ne podudara sa Vašim muzičkim ukusom, možda je ipak najbolje za sve da pronađete drugi bend za svadbu.

„Dogovor kuću gradi“

Angažovanju benda mora prethoditi dogovor oko mnogih veoma bitnih stvari, ali i sitnih detalja. Nekako se uvek novac stavlja na prvo mesto kada su različite kupovine i unajmljivanja u pitanju. Pa tako i kada je reč o angažovanju benda za svadbe, možda je najpametnije dogovoriti se oko cene. Ukoliko cena ne odgovara, zašto bi se mučili dogovaranjem oko drugih detalja?

Kao što smo već napisali u okviru prethodnog podnaslova, repertoar je još jedna izuzetno bitna stvar o kojoj se mora dogovoriti sa članovima benda. Nemojte zaboraviti ni odrediti vreme početka i kraja svirke, kao i vreme i broj pauza za odmor muzičara. Takođe, predočite im kada želite da zasviraju numeru za prvi mladenački ples i obavestite ih o vremenu u kome će se izvesti tradicionalno sečenje svadbene torte uz koje će se začuti zvuci trube. Svakako da nije loša ideja i sve bitnije dogovore staviti na papir i tako sačiniti ugovor koji će odrediti obaveze i prava kako članova benda, tako i onih koji ih angažuju.

Izvor: http://pro-bendovizasvadbe.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Solve : *
25 − 3 =