Koji sve tretmani protiv celulita postoje?

Najnovija istraživanja pokazuju da, od svih telesnih problema i nesavršenosti, žene najviše brine celulit – preko trideset procenata (32%) njih izjasnilo se da masne naslage smatra najvećim svojim nedostatkom, koji je za čak 12% pretekao bore i opuštenost kože. Sa celulitom se sve pripadnice lepšeg pola bore na različite načine, a jedan od njih svakako je i kavitacija, koja zasluženo dobija sve veću popularnost. Kavitacija je uveliko pretekla po učinkovitosti masaže i kozmetičke preparate, a mi Vam donosimo i razloge za to.

Kozmetički preparati

Razni pilinzi i gelovi protiv celulita mogu, u najboljem slučaju, u kombinaciji sa vežbanjem i zdravom ishranom pomoći u rešavanju vidljivosti masnih naslaga. Kozmetički preparati često više obećavaju nego što ispunjavaju, te ne treba očekivati spektakularne, a svakako ne ni brze rezultate. Pilinzi su dobri jer odstranjuju umrle ćelije kože, podstičući protok krvi u površinskim slojevima, dok kreme za zatezanje mogu, makar privremeno, učiniti kožu čvršćom. Ipak, oni sami nisu dovoljni u pobedi celulita, već samo dodatni pomoćnici u strpljivoj borbi u vidu redovnog vežbanja, zdrave ishrane i optimalnog unosa tečnosti.

celulit

Masaža

Masaža kojom se u kozmetičkim salonima odstranjuje celulit sa određenih regija prilično je bolna metoda, koja ostavlja posledice na koži u vidu modrica i otečenosti. Ovakva, manuelna borba sa najvećim ženskim neprijateljem, dosta pomaže u razbijanju masnih naslaga, ali nije delotvorna na duže staze, već može samo donekle i na određeno vreme ispraviti ovaj nedostatak. Takođe, i ona se mora kombinovati sa zdravom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću, ali njena najveća mana upravo je kratkotrajnost i bol koji izaziva.Zato je bolje investirati u relaks, nego masaže protiv celulita.

Kavitacija

Kavitacija se, kao potpuno bezbolan tretman koji ne ostavlja posledice, pokazuje i kao ujedno najučinkovitiji metod razbijanja celulita. Isto ono što se samo donekle može postići manuelnom masažom, ovim tretmanom se postiže u potpunosti i za kraće vreme. Kavitacija je tretman koji ciljano utiče na određenu regiju, što odgovara većini žena koje se uglavnom i bore sa celulitom samo na određenim delovima tela. Njena prednost nad ostalim metodama sastoji se u tome što se već nakon prve intervencije gubi od tri do čak sedam centimetara u obimu. Kavitacija ne treba da bude brkana sa liposukcijom, jer se u okviru ovog postupka koža ne zaseca, već se ultrazvučnim talasima razbijaju masne ćelije, ne utičući na kožu, nerve i tetive. Tri do šest tretmana, u rasponu od po mesec dana, u potpunosti rešavaju problem sa celulitom, te je kavitacija način borbe sa masnim naslagama koji bi trebalo dovoljno unapred planirati, kako bismo se otarasili celulita pre letovanja. Kao jedini metod koji može garantovati totalnu učinkovitost, kavitacija je odličan način i za uvođenje novih navika, jer se i ona mora kombinovati sa fizičkom aktivnošću, ali radi sasvim drugog cilja. Naime, da bi se lipoproteini kao ostaci masnih ćelija izbacili iz organizma, odnosno da se ne bi nataložili na nekoj drugoj telesnoj regiji, potrebno je posvetiti se aerobnim vežbama nakon tretmana. Tako se kavitacija ispostavlja kao najpouzdaniji metod u odstranjivanju jednog od najvećih nedostataka ženske figure.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Solve : *
11 − 8 =