Oplemenite svoj dom: cvetni aranžmani koji oduzimaju dah

Bilo da ste se rešili da ih kupite ili napravite sami, cvetni aranžmani će sigurno uneti dašak osveženja u Vaš dom i oplemeniti ga kao pravi detalj prirode.

Ovom prilikom, predlažemo da cvetni aranžmani budu u pomalo neobičnim formama i sa neočekivanim dodacima, kako biste za malo novca postigli pun pogodak u vidu savršenog ugođaja. Uživajte u ovim malim predstavnicima prirode!

Ruže u različitim oblicima

Pošto su ruže većini ljudi omiljeno cveće, one se neretko nalaze i kao dominantan deo koji cvetni aranžmani u različitim varijantama poseduju. Ali, ovoga puta, umesto da prosto buket ruža smestite u svoju omiljenu vazu, napravite sami potpuno drugačiju formu ili skoknite do najbliže cvecare.

To, za početak, mogu biti cvetni aranžmani sa mnogo zelenila, u okviru kog će dominirati veliko lišće kao podloga. Zimskim verzijama možete dodati grančice zimzeleni.

Zatim, same cvetove možete poređati (ili isto to tražiti od svog cvećara) u nekom neobičnom obliku. Pošto slavimo ljubav, predlažemo da to budu cvetni aranžmani od ruža u obliku srca – gde sami cvetovi formiraju ovaj oblik, bez obzira na dužinu stabljike. Svakako, plićim vazama biće prilagođene više rezane ruže i obrnuto, samo se potrudite da ih poređate u nekoj drugačijoj formi.

Cvetni aranžmani u vodi i sa citrusnim voćem

Veoma popularni postali su razni cvetni aranžmani u providnim, staklenim vazama, kojima je pored vode dodato i rezano ili citrusno voće u komadu. Možete birati limun sečen na kriške ili pak cele pomorandže i mandarine, u zavisnosti od boje cveća.

Cvetni aranžmani u svetlijim, nežnijim bojama, poput belih i ružičastih, dobro se slažu uz dodati limun, dok će onima u nešto drečavijim bojama savršeno odgovarati pomorandža kao dodatak.

Ovde ćete, pored estetskog doživljaja, uživati i u obilju različitih mirisa, te dodajte ovo pravo osveženje svom domu već danas.

Poput ikebane: jesenji cvetni aranžmani

Ikebane se uglavnom prave od sušenog lišća i cveća, ali Vi se ipak rešite da odabrani cvetni aranžmani budu od svežeg cveća, u vodi ili saksiji, te im dodajte sve plodove jeseni.

Poput prethodnog primera, za ovo godišnje doba kao stvoreni su cvetni aranžmani od jesenjih ruža, ukrašeni grožđem. Voće je često iznenađujuć, a opet dodatak prijatan kako oku, tako i čulu mirisa.

Ovakvi cvetni aranžmani mogu se dalje nadograđivati ostalim jesenjim plodovima, poput kestenja, žirova, šišarki, zatim raznobojnog lišća i bobica u zagasitim bojama.

Minijaturne lepotice

Ako želite da ukrasite svoju trpezu, najbolje će biti da minijaturni cvetni aranžmani postanu Vaš prvi izbor.

Njih veoma lako možete i sami napraviti. Nakon što u cvećari nabavite bele ili ružičaste ruže, od njih lako postaju mali cvetni aranžmani u manjim vazama ili čašama neobičnog oblika – ostavite samo cvet da pluta po vodi i dodajte mu lišće. Sigurni smo da će Vaši gosti uživati!

Neobični aksesoari

Za sam kraj – najoriginalniji cvetni aranžmani. Poput voća, cvetni aranžmani ponosno mogu poneti i povrće kao svoj dodatak.

Tako će narandžasta boja šargarepe biti pun pogodak za svaku cvetnu dekoraciju. Nakon što cveću odsečete stabljike, pričvrstite ga za plastičnu mrežicu, za koju ćete sa donje strane dodati šargarepe.

Ove neobične „stabljike“ iznanađujuć su element koji cvetni aranžmani mogu poneti, te se nemojte dvoumiti da nešto ovako inspirativno isprobate i kod svoje kuće.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Solve : *
6 + 30 =