Sanovnik Jung tumačenje snova i simboli snova

Sanovnik Jung tumačenje snova i simboli snova
Jung, švajcarski psihijatar je pronašao uverljive dokaze za dubokom nivou do nesvesnog uma. Ova duboka dubina,koju je Jung osetio, dolazi iz istinske duhovne realnosti koja nije priznata od strane Frojda. Jung je nazvao ovaj nivo “kolektivno nesvesno”. Ovde su svi umovi ljudi mogli da komuniciraju kroz korišćenje univerzalnih simbola-slika koje izgleda da imaju zajedničko značenje među ljudima širom sveta. Na primer, simbol kao što je lav ili velike mačke ima univerzalni ili arhetipski smisao snage i vitalnosti. Ptice često simbolizuju različite vrste ljubavi ili brige, voda često ukazuje na samog svetog Duha. Stara žena ili starac, ili dedina figura može simbolizovati našu sopstvenu unutrašnju mudrost Mitovi i bajke često imaju sličnosti među kulturama, a ove sličnosti su prikazane preko ovih univerzalnih simbola snova. Ponekad sami snovi mogu da sadrže ovakve simbole.Ovi simboli su osnova za sanovnik.

Naravno, nisu svi simboli i slike u našim snovima univerzalni ili arhetipski. Mnoge, ako ne i većinu, najbolje tumače i otkrivaju lične asocijacije koje jedna osoba ima sa nekom osobom ili objektom. Sanovnik simbol puške, na primer, verovatno bi značio jednu stvar za oružara a nešto sasvim drugo na žrtve rata.

Stvarno ne postoji takva stvar kao što je “loš” san, jer su snovi imaju potencijal i pomažu sanjara. Snovi katastrofalnih događaja mogu biti jednostavno savet nama da promenimo našu ishranu na primer ili naše stavove. Ili mogu biti emocionalna izdanja iz raznih situacije u našim životima. Oni mogu postati dragoceni alat za tumačenje pomoću sanovnika i smernice ako bi počeli da radimo sa njima.

Sanovnik tumačenje snova i simboli snova

Na primer, jedna osoba koja je sanjala obezglavljenog čoveka u uniformi dobija poruku od sanovnika da umesto da izgubi glavu zbog svojih dužnosti jer je previše zarobljena u svom poslu treba da više odmara. Osoba koja sanja divljeg čoveka koji prolazi kroz ulice, vičući i izazivajući veliku nevolju od sanovnika dobija savet za sebe da kontroliše svoju narav.

Koristeći sanovnik za tumačenje snova treba pokušavati da otkrijete smisao koji ima san, a ne gledati kao jednu mogućnost da shvatite san uglavnom bukvalno. Na primer, videći sebe kako jedete salatu u snu može da ukaže na potrebu za promenama u vašoj ishrani i da unosite više vitamina. Možemo sanjati nekoga koga nismo videli ili čuli veoma dugo, a onda susretnemo tu osobu kasnije za kratko vreme. U drugim slučajevima, akcija može biti simbol onoga što se dešava u budnom životu. Sanjarenje o različitim prostorijama koje još nismo istraživali mogla bi biti usmerena na neotvorena vrata naše ličnosti. Automobil često simbolizuje naše fizičko telo i potrebu da napravimo promenu ili popravimo fizičko stanje.

S druge strane, snovi rođenja i smrti su često više simbolični, jer oni ukazuju na nove početke.

Drugim rečima san “smrt” sanovnik tumači kaosmrt jednog dela naše ličnosti.Snovi o trudnoći ili brizi o malom detetu koje ne postoji u budnom stanju nisu nužno predviđanja. Sanovnik kaže da san može samo da ističe novi uslov koji će doći do nas, ili novu ideju koja će se uskoro roditi.

Kada snovi daju smernice ili izgledaju da prođe presude,po sanovniku su obično odgovori na vrednosti i ideale koje smo prethodno postavili za sebe. Većina snova mogu se posmatrati kao neka vrsta poređenja . Dok spavamo,pravimo poređenje između nedavnih akcija i unutrašnjih vrednosti do kojih nam je stalo. Na primer, jednoj ženi je savetovano da iz zdravstvenih razloga izbegava da jede čokoladu, a ipak ona je nastavila da jede. Imala je san u kome je prelazila granicu ilegalno radi kupovine čokolade. Očigledno, da je njen san prosto istakao da je ona radila nešto što joj je neko rekao da ne radi.Sanovnik i tumačenje snova su sjajna zabava ali i ozbiljna stvar pomoću koje možemo otkriti mnogo toga o nama samima i svom nesvesnom umu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Solve : *
11 × 24 =