Šta su ogrlice za bebe i zašto su one važne?

Proizvod koji je u poslednje vreme zaokupio pažnju mnogih roditelja i postao njihov izbor jesu ogrlice za bebe. Veoma delotvorne kao prirodno sredstvo kod rasta prvih zuba, one su prava pomoć kod svih tegoba koje beba oseća prilikom nicanja zubića. Zato je važno da i Vi saznate šta su to, zapravo, ogrlice za bebe, i kako one pomažu ovim poteškoćama rane faze detinjstva.

Kako se prave ogrlice za bebe?

Pošto se ogrlice za bebe prave ručno, nikada nećete moći da nađete dve iste ogrlice, ali je sigurno da će one odgovarati Vašoj bebi jer su specijalno dizajnirane za dečji uzrast. Materijal od kog se izrađuju je baltički ćilibar, te ni sve kuglice na ogrlici nisu jednake.

Kako se se nižu ručno, ove ogrlice za bebe potpuno su sigurne od kidanje jer se osiguravaju čvorićšima, te ukoliko se desi da se jedna perla pokida ili izgubi ostale ostaju na svom mestu. Zatvaraju se posebnim patentom koji je siguran za bebinu kožu.

Dostupne su u svim nijansama braon boje i savršene su podjednako i za dečake i za devojčice.

Ogrlice za bebe pomažu kod nicanja prvih zuba

Jedno od ključnih pitanja jeste kako ogrlice za bebe pomažu kod nicanja prvih zubića. Često se misli da su one namenjene grickanju poput glodalica, ali se zapravo tajna krije u materijalu od kog su izrađene.

Baltički ćilibar u dodiru sa kožom ispušta minimalne količine ulja koje umirujuće deluje na organizam, pa samim tim i na bebu koju muče prvi zubi. Pritom, ogrlice za bebe izuzetno pozitivno deluju i na bebin imunitet, te su predviđene za celodnevno i celonoćno nošenje.

Kako su dizajnirane tako da budu prilagođene bebama, one im ne smetaju niti remete njihov svakodnevni ritam, dok su ujedno blagotvorne kako za poteškoće sa zubima, tako i razvijanje odbrambenog sistema organizma.

Šta još može pomoći kod nicanja zubića?

Uz ogrlice za bebe postoji još prirodnih sredstava i načina da bebama olakšate ovaj period detinjstva. Savetujemo da izbegavate lekove i upotrebu gelova za desni koji samo nakratko umrtve bolno mesto i zapravo ne pomažu na duže staze.

Umesto toga, bilo bi dobro da u centar pažnje postavite roditeljski dodir koji je uvek, a posebno u ovom periodu, veoma važan. Češće ostvarujte telesni kontakt sa detetom i uzimajte ga kad plače da ga umirite, kako biste što više olakšali bolna stanja.

Pošto ogrlice za bebe terapeutski deluju na ovu vrstu problema, bilo bi dobro i da ih s vremena na vreme prati masaža desni, koju ćete sprovesti blagim pritiskom kažiprsta na bolno mesto. Iako možda zvuči kao suvišan savet, skrećemo Vam pažnju da je ovo period kada posebno morate voditi računa o higijeni ruku, jer bebe, često i nesvesno, grickaju prste roditelja kada im niču prvi zubi.

Takođe, savet je i da sve gumene i slične glodalice ostavite po strani, jer one lako skupljaju bakterije i neretko mogu uzrokovati povrede. Umesto njih, pokvašena frotirska rukavica za kupanje biće savršena zamena, jer je dovoljno hrapava i ujedno mekana za neutralisanje pritiska u desnima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Solve : *
19 × 23 =