Treba da polažete vožnju? Evo kako se najbolje bira auto škola

Kraj tolikog broja auto škola u svim gradovima naše zemlje, izbor može delovati veoma lak, ali samo na prvi pogled – obično veća ponuda zahteva i detaljniju pretragu i više vremena za odluku, pogotovo kada je učenje vožnje u pitanju, koje nikako nije ni jeftino ni jednostavno.

Zato je prvi i osnovni savet da se nikako ne zalećete. Detaljno pregledajte ponudu koju ima svaka auto škola na svom sajtu, posavetujte se sa najbližima, odredite svoju prioritete i nemojte nipošto birati nešto što nije kvalitetno, ne samo zato što zaslužujete najbolje već i zato što zaslužujete obuku za sigurnost i bezbednost u vožnji, koje i jesu najbitnije.

auto

Kako oceniti kvalitet škole

Ako nemate nikoga ko bi Vam preporučio auto školu, savet je da obavite detaljnu pretragu na internetu. Pre ili kasnije tu će ukazati preporuke takođe, te možete svesti izbor na određeni broj škola.

Nakon toga se možete prošetati do svake od njih pojedničano. Slike koje auto škola postavi na svoj sajt ne moraju biti verodostojne, te dobro pogledajte prostor u kom se škola nalazi, progile instruktora, kako se isti ponašaju prema polaznicima i slično.

Profesionalna auto škola lako se prepoznaje po svom odnosu prema klijentima, pre svega. Ljubaznost i poštovanje su među njima, kao i otvoren razgovor o tipu instruktora koji će Vašem tipu ličnosti prijati i njoj se prilagoditi, zatim po informacijama koje daje o stanju svog voznog parka i vozilima samim itd.

Jedno je sigurno – nećete pogrešiti ako odete lično da se raspitate.

Auto škola prema preporuci

Svakako, najsigurnije je da se auto škola bira prema preporuci, i to ljudi kojima verujete. Svi oni koji su mnogo naučili od svog instruktora i bili zadovoljni svojom obukom u svakom smislu neće se dvoumiti da to kažu i na internetu, te obavezno pogledajte i ostale komentare koje ima preporučena auto škola.

Razmislite i o onome ko Vam preporučuje određenu školu, te pristanite da pogledate njegov predlog samo ako je ta osoba slična Vama. Nismo svi isti, te tako ne znači ni da će nam odgovarati isti instruktor, ali se profesionalan odnos prema klijentu koji ima određena auto škola prepoznaje upravo prema instruktorima koji moraju biti spremni da se prilagođavaju polaznicima.

Jeftina auto škola ne znači i manje potrošenog novca

Nemojte dozvoliti da Vas prevare – propisan broj časova morate „izvoziti“, s jedne strane jer je to po zakonu, a sa druge kako biste bili sigurniji i više naučili. Auto škola koja Vam nudi jeftiniji režim i manje časova „po dogovoru“ nikako nije dobra i nju obavezno zaobiđite. Umesto toga, gledajte onu koja će odmah sa Vama razgovarati o broju časova.

Takođe, sve što je jeftino retko kada je i dobro – to znate i sami, te ne nasedajte na manju cenu i ne vodite se tima što Vam je određena auto skola blizu. Isto Vas može i veoma skupo koštati, u smislu kasnijeg uzimanja dodatnih časova ili čestog padanja na ispitu, te ćete tako gubiti i dragoceno vreme i novac, te sveukupno platiti mnogo više nego da je kvalitetna auto škola bila Vaš izbor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Solve : *
17 − 16 =