Tri razloga zbog kojih ćete obožavati Zlatibor

Ako još uvek niste posetili najatraktivniju planinu u našoj zemlji, ali i ako razmišljate o tome da joj ponovite posetu, evo razloga zbog kojih bi trebalo to što pre da učinite.

Zlatibor ćete, neminovno, obožavati, i kao i mnogobrojni turisti, često mu se vraćati, bez obzira na godišnje doba i dane odmora koje imate na raspolaganju, jer ova planina nudi zaista potpuno uživanje za svačiji ukus.

 

1.Perfektan provod – šetnje, izlasci, ekskurzije…

Ono što je neminovno jeste da ćete se na Zlatiboru sjajno provesti, bez obzira na to tragate li za mirnim ili aktivnim odmorom. Ova planina nudi za svakog ponešto.

U kojim god da ste godinama, šetnje Zlatiborom će Vas očarati. Divna priroda i blaga klima ono su što ovo mesto karakteriše, pa tako uživanje u zelenim proplancima leti i zimzelenom drvećom pod debelim slojem snega zimi postaju svakodnevica Vašeg odmora.

Šetnje leti možete upotpuniti iznajmljivanjem pedaline na jezeru ili uživanjem pored jezera, kao i odlascima na otvorene ili zatvoreni bazen. Leto je i odlično vreme za jahanje, ali i planinarenje.

Sa druge strane, zimi ćete uživati u skijanju i sankanju, šetnji po snegu, klizanju i kočijama koje će učiniti da se nakratko vratite u neko staro doba.

Sadržaji za decu u najrazličitijim vidovima dostupni su i leti i zimi, od predstava i filmova do škola plivanja i skijanja, te će i najmlađima biti zabavno.

Ako tragate za noćnim provodom, Zlatibor i ovde ima odgovor, jer mnogobrojni kafići, klubovi i diskoteka obećavaju lud provod, a leti su i česti koncerti na otvorenom.

U svakom trenutku se možete odlučiti i na kratak izlet, jer su sve turističke atrakcije u neposrednoj blizini Zlatibora: Drvengrad, Sirogojno sa svojim muzejem na otvorenom, pešačenje po Tari, Andrićgrad, na Drini ćuprija, Višegrad…

2.Savršena hrana – pršuta, kiselo mleko…

Kažu da sa Zlatibora obavezno odlazite siti i pretprpani hranom, pa makar i na njemu proveli samo kratku pauzu na putu do mora. Videćete i da će se ovo uskoro pokazati kao istine, jer raznolikost domaće hrane na Zlatiboru obožavaju zaista svi.

Najpre, da krenemo od predjela. Pršuta, slanina i ostali suhomesnati proizvodi ono su po čemu je Zlatibor prepoznatljiv, a tome treba dodati i domaći sir, kajmak, kačkavalj i kiselo mleko.

Svoj gurmanski turizam nastavite isprobavanjem komplet lepinje i jagnjetine i pastrmke po kojima je ovaj kraj posebno poznat.

Na kraju ćete se sigurno zasladiti palačinkama sa domaćim džemom, slatkim ili sokom.

Ostavite mesta u koferu i za poslastice koje ćete poneti!

3.Odličan smeštaj – apartmani Zlatibor

Smeštaj će takođe biti razlog zbog kog ćete ovu planinu obožavati, a pritom najpre mislimo da apartmani Zlatibor postanu Vaš prvi izbor.

Ova vrsta boravka izuzetno je pristupačna i veoma udobna. Apartmani Zlatibor omogućiće Vam da svakog jutra uživate u pogledu na divnu prirodu, ali i da kuvate sa svežim namirnicama.

Ako Vam nije ipak do kuvanja – pa na odmoru ste! – onda će Vam apartmani Zlatibor biti utoliko bolje rešenje jer nećete biti vezani satnicom obroka kao u hotelu, već ćete moći na ručak ili večeru u restorane, kao i da planirate vreme po svojoj volji. Jednom rečju – pravo uživanje.

Da li ste Već spakovali kofere?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Solve : *
25 ⁄ 5 =