Zašto je za svaki prostor važna PVC stolarija?

Drvena stolarija je već odavno postala sve ređi izbor prilikom renoviranja ili izgradnje, zbog svoje slabe funkcionalnosti i stalnog održavanja. PVC stolarija je, pak, s pravom zauzela ubedljivo prvo mesto u svim domovima i poslovnim prostorima, zbog svoje neopisive važnosti za svaki enterijer u kom provodimo vreme. Ona ne znači samo estetsku odluku, mada i na to pitanje može pružiti različite opcije odgovora, već PVC stolarija znači pre svega odluku za zdravlje, a zatim i uštedu novca i vremena.

PVC stolarija je odličan izolator

Samo onaj ko je nekada bio u prilici da poredi drvenu i PVC stolariju zna do koje mere se izolacija u ova dva slučaja razlikuje. PVC stolarija zbog načina postavljanja ima mnogo veći učinak u dihtovanju nego drvena, a zbog materijala od kog se pravi otporna je na sve temperaturne razlike. Sada neće pri malo većoj hladnoći biti potrebe za dogrevanjem zimi, odnosno zbog viših temperatura za hlađenjem leti, što će se prvo pokazati na računima za struju i grejanje. Zbog svog odličnog dihtovanja, PVC stolarija ne propušta ni zvuke, te je najbolja zaštita od buke, pogotovo onima koji žive blizu prometnih ulica. Iako najpre mislimo na vlagu i negativne uticaje koje ona ima na respiratorne organe, onda kada razmišljamo o stolariji, zapravo je i buka prilično nepovoljna po opšte zdravlje. PVC stolarija napokon će omogućiti tišinu i u Vašem prostoru, te će odmor u kući ili stanu ili potpuna koncentracija na poslu biti zagarantovani.

pvc

Bez održavanja

Još jednu prednost PVC stolarija ima u činjenici da joj nije potrebno održavanje. Dok se novac troši na godišnjem nivou za veće račune za struju i grejanje, ali i za ponovno farbanje stolarije, dotle PVC stolarija i u ovom segmentu ne samo da štedi novac, već je potpuno izdržljiva i otporna na sve vremenske prilike. Ona može da traje i do pola veka i više, a da ni na koji način ne promeni oblik. Kako bi se PVC stolarija održavala čistom, dovoljno je prebrisati je vlažnom krpom kada se peru prozori, i to bi bio jedini tretman koji ona zahteva.

Estetska komponenta

PVC stolarija omogućava i izbor prilikom uklapanja u enterijer, jer već dugo nije dostupna isključivo u standardnoj beloj boji, koja se ponekad ne slaže sa našim ambijentom. Zato je važno znati i da je moguće nabaviti je i u drugim bojama i različitim nijansama teksture drveta. Može se reći da je PVC stolarija preuzela od drvene stolarije ono što je najbitnije i u ovom slučaju, te i tu ostvarila prednost, a to je mogućnost izbora boje. Različite folije koje se aplikuju na ovu vrstu stolarije omogućavaju estetski izbor, ali su i potpuno otporne na sve vremenske prilike, vlagu, kišu i sneg, izuzetno toplo ili izuzetno hladno vreme. Zato se PVC stolarija sada sve češće bira u nekom od tonova boje drveta nego u standardnoj beloj boji, koja sa druge strane dominira u svim modernim i minimalističkim enterijerima. Za one koji ipak žele da ostanu verni drvetu, dobro je znati da je PVC stolarija sada uklopiva uz sve boje nameštaja, zidova ili bilo kog drugog elementa po kome se ostvaruje dominacija boje u određenoj prostoriji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Solve : *
12 − 5 =